"Слуги народу" оголосили бойкот телеканалам Ахметова: подробиці

Читать на русском
Автор
2263
Канали входять до холдингу "Медіа Група Україна" Ріната Ахметова
Канали входять до холдингу "Медіа Група Україна" Ріната Ахметова. Фото Колаж "Телеграфу"

Конфлікт між президентською партією та медіа набирає обертів.

Офіційна влада вже не вперше стикається з медіа Ахметова і різко відгукується про контент телеканалів. Так, на програму Савіка Шустера, присвячену "вагнерівцям", запрошували і президента Володимира Зеленського, і голову його офісу Андрія Єрмака. В Офісі президента відмовилися у різкій формі, згадавши відмову виконувати олігархічні бажання. Партійці "Слуги народу" 24 листопада ухвалили рішення ігнорувати два телеканали, що належать Рінату Ахметову: "Україна" та Україна24".

Про це написала речник партії "Слуга Народу" Юлія Палійчук у Телеграм

Причиною такого рішення назвали перетворення медіа на "корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства". У "Слузі народу" заявляють, що саме власник відповідає за контент в ефірі. У партії вважають, що на дискусії на каналах проплачені та модеруються в корпоративних інтересах ДТЕК.

Рішення може бути переглянуте, якщо журналістам дозволять повернутися до стандартів роботи — сказано в повідомленні.

У заяві також зазначено, що на каналах розповсюджують фейки та маніпулюють з метою просування бізнес та політичних інтересів власника.

"Телеграф" раніше писав про конфлікт між бізнесменом Рінатом Ахметовим та президентом України Володимиром Зеленським. Напередодні також повідомлялося про зняття з порядку денного у Верховній Раді "антіахметівського" законопроєкту.