Засідання РНБО переноситься: коли відбудеться і в чому причина

Читать на русском
Автор
Останні збори членів РНБО у 2021 році відбудуться на день пізніше запланованого
Останні збори членів РНБО у 2021 році відбудуться на день пізніше запланованого. Фото Слово і діло

Рішення про зміну дати ухвалили після розширення списку питань для обговорення представників Ради

Заплановане на вечір середи, 29 грудня, засідання Ради національної безпеки та оборони України відбудеться із затримкою в один день.

Про таке рішення повідомили у пресслужбі РНБО у вівторок, 28 грудня.

Зазначається, що перенесення зустрічі членів Ради пов’язане з розширенням переліку важливих питань, які мають бути винесені на обговорення. Також наголошується, що це рішення належить особисто президентові Володимиру Зеленському.

Нова дата засідання — четвер, 30 грудня. Раніше повідомлялося, що РНБО мала зібратися після особистого рапортування секретаря об’єднання Олексія Данилова главі держави.

Деякі українці припускають, що в РНБО не можуть дійти єдиного консенсусу через ймовірні санкції для бізнесу та бізнес-активів народного депутата, п’ятого президента України Петра Порошенка. Наприклад, колега Порошенка з "ЄС", нардеп Олексій Гончаренко зазначив, що такі зміни в датах виглядають трохи безглуздо.

"Сьогодні Зеленський переплутав дату, а завтра Данилов переплутає адресу. Коли підкажуть — подякує та рішуче переплутає поверх", — написав політик у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що Петру Порошенку оголосили про вручення підозри щодо "вугільної" справи. Проте на момент активізації правоохоронних органів нардеп перебував за кордоном, де й обіцяє пробути до середини січня. Втім, на батьківщину Порошенко все ж таки обіцяє повернутися. При цьому розглядається питання його можливого арешту із величезною заставою у мільярд гривень.