У Києві судять Порошенка: онлайн-трансляція, відео та реакція соцмереж

Читать на русском
Автор
1600
Петро Порошенко виступає перед прихильниками з ганку Печерського райсуду Києва 17 січня
Петро Порошенко виступає перед прихильниками з ганку Печерського райсуду Києва 17 січня. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

На Хрещення суд таки має оголосити запобіжний захід Петру Порошенку. Або ж про його відсутність.

У середу, 19 січня, вдень продовжиться обрання запобіжного заходу підозрюваному в державній зраді лідеру партії "Євросолідарність", п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Перший день обрання запобіжного заходу політику закінчився нічим. Точніше, закінчився перенесенням оголошення рішення суддею на 14:00 середи, про що було оголошено пізно увечері у понеділок.

"Телеграф" стежить за подіями, що супроводжують оголошення міри запобіжного заходу політику, і веде текстову онлайн-трансляцію того, що відбувається.

14:56. Вийшов до активістів, які скандують "Порох є, дамо вогню", виступив із промовою та заспівав гімн України.

14:30. Петро Порошенко дякує українцям, політикам та своїм юристам за підтримку та допомогу, але зізнається, що радіти поки що рано. Говорить, що Зеленський для нього не ворог, а опонент. Ворогом, за його словами, є Путін, проти якого українці на тлі загрози вторгнення мають об'єднатися.

Закінчив промову словами: "Пора прикрити кришку піаніно", натякаючи на давній виступ Володимира Зеленського в "Кварталі 95", де він, за сюжетом, нібито грав на фортепіано інтимним місцем

14:19. Суд не заарештував Порошенка — йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Разом зі своїми прихильниками та дружиною Мариною п'ятий президент співає гімн України та приймає вітання.

14.00. Суд почав розглядати справу про держзраду, в якій для Порошенка оберуть запобіжний захід.

13:47. Петро Порошенко прибув до Печерського суду Києва.

13:30. Перше затримання. Копи скрутили колишнього політв'язня Володимира Балуха за те, що він відібрав шолом у правоохоронця та викинув його. А перед цим поліцейські вирвали з рук Балуха автомобільну шину.

13:15. У Печерського райсуду дуже багатолюдно. Як повідомляє наш кореспондент, сутички відбуваються з деякою періодичністю, але інформації про постраждалих немає. Люди, як і раніше, хочуть розвести вогонь на знак протесту, але поліція цьому перешкоджає.

12:40. Почалися нові зіткнення з поліцією, у якої активісти намагаються відібрати бочки та дрова, аби розпалити вогонь.

12:30. Обстановка біля Печерського райсуду спокійна, активісти продовжують збиратись біля входу.

12:00. Незважаючи на те, що до суду ще дві години, прихильники та противники Порошенка вже на місці. Почалися сутички та бійки. На місці багато поліції та автозаки, про що повідомляє наш кореспондент.

Акция "в защиту" Порошенко назначена на 13:00, за час до начала оглашения меры пресечения
"Євросолідарність" скликає прихильників на "захист" Порошенка

А значить очікується і велика кількість співробітників правоохоронних органів, а також ускладнення руху в центрі столиці.

Раніше "Телеграф" детально писав про те, як Порошенко повертався в Україну з-за кордону, а також про перший день обрання йому запобіжного заходу.