У Путіна відповіли на запитання, чи буде війна з Україною

Читать на русском
Автор
18935
Вашингтон передав Росії письмові відповіді на її вимоги щодо гарантій безпеки
Вашингтон передав Росії письмові відповіді на її вимоги щодо гарантій безпеки. Фото Слово і діло

Очільник МЗС РФ заявив, що повномасштабної війни з Україною не буде, при умові, що її початок залежить виключно від російської сторони

Можливість розгорнення подальшого військового конфлікту Росії з Україною зводиться до нуля, якщо початок повномасштабної війни залежить лише від РФ.

Таку заяву зробив глава Міністерства закордонних справ Росії (МЗС РФ) Сергій Лавров під час прямого ефіру на одній з російських радіостанцій.

За словами чиновника, Росія війни з українською державою не хоче, адже "брутальний наступ не в її інтересах". При цьому він також наголосив, що "ігнорувати інтереси російської сторони вони не дозволять".

Окрім цього Лавров заявив, що РФ вимагає від США та інших західних партнерів суворо дотримуватися її інтересів стосовно гарантій безпеки у Європі. Зокрема це стосується повної відмови від розширення Альянсу на схід, а також від посилення наступального озброєння на російських кордонах.

Також очільник МЗС додав, що кількома днями раніше Росія отримала відповіді на оголошені пропозиції у подальшому розвитку питання від Америки та НАТО, проте у їх списку надважливі питання щодо гарантій безпеки, які турбували російську сторону, включені не були.

За його словами, усі конструктивні моменти, які РФ отримала в вигляді відповідей від США, складалися виключно з ініціатив з боку російської сторони.

Раніше кореспондентові "Телеграфу" вдалося поспілкуватися з відомим журналістом Юрієм Бутусовим, який поділився своїми думками щодо ймовірного вторгнення Росії на території української держави.

Також нагадаємо, що звилась інформація про те, що США та ЄС займаються розробкою потужних економічних санкцій проти Росії, які будуть негайно введені при умові посилення агресії відносно України.