Путіна стримає лише одне: у США назвали вторгнення Росії в Україну "дуже ймовірним"

Читать на русском
Автор
5159
На Заході хочуть, щоб Путін розумів усю серйозність їхніх попереджень
На Заході хочуть, щоб Путін розумів усю серйозність їхніх попереджень. Фото Колаж "Телеграфу"

Американці не розуміють мотивації російського президента для вторгнення до інших країн

Імовірність того, що в Кремлі віддадуть наказ про повноцінний наступ на Україну, залишається дуже високою. При цьому є лише одна річ, яка здатна зупинити Володимира Путіна від такого рішення — серйозні економічні санкції.

Таку думку американського чиновника Адама Шиффа передає The Guardian.

Шифф очолює комітет із розвідки у Палаті представників Конгресу США. Саме тому, володіючи розвідданими, він може оцінювати напруженість ситуації на кордон України та Росії як сторонній споглядач.

За його словами, ймовірність вторгнення все ще є дуже високою. Втім, Заходу, стверджує Шифф, варто об’єднатися і показати серйозність своїх намірів щодо запровадження санкцій, аби попередити Володимира Путіна про наслідки.

"Росія має зрозуміти, що ми в цьому єдині", — вважає чиновник.

При цьому він наголосив, що не розуміє мотивів російського президента. При цьому, за його словами, Путіна навряд чи зможе щось переконати, якщо він вирішить розпочати повномасштабну війну з Україною. Єдиний вихід — "гальмувати" його економічними обмеженнями, підсумував Адам Шифф.

Зазначимо, що напередодні Нового року у ЗМІ з’явилася інформація про нові переміщення російських військ поряд із кордоном України. Крім Брянської та Курської області почали "озброювати" ще й Воронезький регіон.

На цьому тлі особливо тривожно виглядають заяви деяких проросійських нардепів, які пророкують у разі війни з Росією програш нашій країні.