Завозять важке озброєння та бронетехніку: Росія посилено озброює бойовиків на Донбасі

Читать на русском
Автор
586
Частину вантажу провозять під виглядом гуманітарної допомоги жителям ОРДЛО
Частину вантажу провозять під виглядом гуманітарної допомоги жителям ОРДЛО. Фото Колаж "Телеграфу"

Розвідка фіксує постачання як нових, так і відремонтованих на російських заводах машин

Імовірність повноцінного вторгнення Росії в Україну все ще існує. Поки поряд із кордонами нарощується кількість ворожих військ та проходять військові навчання, на окупований Донбас завозяться боєприпаси та різна техніка.

Таку інформацію повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки України.

Згідно з наявною інформацією, протягом грудня російські військові здійснювали постачання палива, озброєння і навіть безпілотників на окуповану територію як Донецької, так і Луганської областей.

Розвідники стверджують, що в Росії для перетину кордону з поки що непідконтрольними Києву територіями Донбасу часто використовують колони машин із нібито гуманітарним конвоєм.

Додатково повідомляється, що бойовики одержують від Москви не лише нове озброєння, а й успішно модернізоване старе. Швидше за все, "оновлення" проходить на різних російських підприємствах та заводах.

Втім, поповнення матеріально-технічної бази не є єдиним, чим РФ забезпечує окупантів на Донбасі. Також звідти в ОРДЛО прибувають різні військовослужбовці, які мають спеціальність снайперів, зв’язківців, розвідників та просто найманці для ведення війни з Україною.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що у РНБО назвали приблизну чисельність російських військ у небезпечній близькості від українського кордону. Тільки на першому рубежі їх може перебувати близько 122 тисяч людей.

Незважаючи на те, що на Заході сподіваються на розсуд Кремля, деякі з іноземних партнерів України вже будують плани військової допомоги у разі можливого початку повномасштабної війни. Наприклад, у США можуть допомогти не лише фінансово чи постачанням озброєння, а й інформаційно — передачею даних від американської розвідки.