Лукашенко дав тривожну обіцянку щодо України

Читать на русском
Автор
7249
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко Новина оновлена 28 січня 2022, 19:53
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото https://sputnik.by/

На думку Лукашенка сусідня держава підштовхує братські країни до справжнього конфлікту

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що західні країни прагнуть до руйнації братерських відносин між Росією та українською державою, проте білоруська сторона цього зробити не дозволить, чого б це не вартувало.

Про це він заявив у п'ятницю, 28 січня, під час своєї традиційної щорічної зустрічі з білорусами, яка відбулась у приміщенні Палацу республіки, де зібралися понад 2,5 тисячі людей, — пише sputnik.by.

За словами Лукашенка, у керівництва Білорусі посилюється тривога через нарощування напруженості на південних напрямках. Він переконаний, що Україна може стати "предметом залаштункового торгу", який просто зіштовхнуть в осередок конфлікту, попередньо зламавши свідомість населення, спрямувавши його на агресію проти братських країн, зокрема й до Білорусі.

Білоруський лідер у своїй промові відзначив, що однією з головних мрій західної сторони є утоплення російсько-українського (слов'янського) братерства, додавши, що ці народи мають спільне коріння, яке усіма силами потрібно берегти, чого б це не коштувало.

Насамкінець він зазначив, що, на його думку, збереження братства — набагато цінніше за надумані образи та політичні амбіції, адже саме нерозривні зв'язки слов'ян нібито є головним фактором загальної безпеки і навіть виживання.

"Хоч би кому і як не хотілося, ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов'янства. Ми це обов'язково зробимо", — наголосив лідер.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що самопроголошений президент Лукашенко заявив про те, що ситуація, яка розгорнулася на "південних рубежах" РБ, бажає кращого, адже там перебувають представники української Нацгвардії, в яку включені виключно "націоналісти-радикали". На думку президента це створює низку додаткових проблем для керівництва Республіки.