Байден виступив зі зверненням щодо України: Росія, вторгнення, НАТО, головні заяви (відео)

Читать на русском
Автор
1710
Джо Байден
Джо Байден. Фото росЗМІ

Президент США надав оновлену інформацію щодо поточної ситуації в Україні

У вівторок, 15 лютого, увечері президент США Джо Байден виступив із заявою про поточну ситуацію з безпекою в Україні.

"Телеграф" вів онлайн-трансляцію виступу президента США.

Переклад виступу Байдена на українську мову:

Ключові меседжі Байдена:

Дипломатія. За словами Байдена, США націлені на дипломатію і те саме чують від Росії, надія на дипломатичне рішення зберігається.

Війська на кордоні з Україною. США поки що не можуть перевірити заяви Москви про відведення військ від кордонів України, але поки що вздовж українського кордону зосереджено 150 тисяч військових, але якби відведення військ відбулося, було б добре.

Безпека. США не планують розміщувати свої ракети в Україні.

"Якщо Росія нападе на американців, на українців, наша відповідь буде дуже потужною".

Те саме стосується і хакерських атак. Кібератаки чи інші способи війни США реагуватиме. Якщо напад торкнеться американців — США реагуватимуть.

Разом з тим, США не будуть відправляти американських військових боротися в Україну.

Байден знову закликав громадян США покинути Україну, доки не стало гірше.

Україна та НАТО. Говорячи про вимогу Росії у відмові від вступу України до НАТО, Байден сказав: "Ми не жертвуватимемо нашими принципами. Будь-яка країна має право на суверенність своєї території та повне право обирати шлях свого розвитку та зв'язок з тією чи іншою державою".

Санкції. Якщо Росія нападе на Україну, США та їхні союзники по всьому світу накладуть найсерйозніші санкції, які не було застосовано навіть у 2014 році.

Ці санкції вплинуть на ключові види промисловості у Росії. Також буде зупинено запуск газопроводу "Північний потік-2". Країни, наголосив Байден, не повинні змінювати межі своїх сусідів

"Вторгнення в Україну стане пострілом собі в ногу. Захід єдиний".

Зазначимо, відповідне звернення Байден зробив на тлі циркулюючих у західній пресі повідомленнях про те, що Росія розпочне масштабне вторгнення в Україну 16 лютого.

Водночас у російському Міністерстві оборони заявили про завершення частини навчань та відведенні військ Південного та Західного військового округів на місця постійної дислокації. До регіонів ЮВО та ЗВО відносяться Брянщина, околиці Курська та Воронежа.

У Білорусі тим часом продовжуються спільні з РФ військові навчання. З російської сторони у них продовжують брати участь війська Східного округу та ВДВ.

Як писав раніше "Телеграф", багато експертів упевнені, що великомасштабного вторгнення в Україну найближчим часом не відбудеться.