Росія відводить частину військ від кордонів України: подробиці

Читать на русском
Автор
4540
Частина навчань завершена Новина оновлена 15 лютого 2022, 12:17
Частина навчань завершена. Фото facebook.com/mod.mil.rus

Війська відходять маршами і їдуть на авто і залізничному транспорті.

У російському Міністерстві оборони заявили про завершення частини навчань та відведення військ Південного та Західного військового округу на місця постійної дислокації. Зазначимо, що перші заяви про це з’явилися ще наприкінці січня, відводили частину військовослужбовців. Наразі ПВО та ЗВО повертаються на місця дислокації з 15 лютого, відбувається завантаження на залізничний та автотранспорт.

Про це росЗМІ повідомив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, зазначивши, що частина підрозділів піде своїм ходом у складі військових колон.

Він також нагадав, що у російських акваторіях, зокрема у частині Чорного моря, і в Білорусі навчання тривають. Зазначимо, що вони триватимуть до 20 лютого.

Українці в мережі до заяви Міноборони РФ поставилися скептично через те, що відведення військ наразі не спостерігається. Сумнівається у словах росіян і глава українського МЗС Дмитро Кулеба. Він відповів, що коли побачать відведення, повірять у деескалацію.

До регіонів ПВО та ЗВО відносяться Брянщина, околиці Курська та Воронежа. Російські ЗМІ публікують відео від Міноборони із відведенням танків нібито на місця дислокації. Відзначається також, що війська Південного округу були на навчаннях у Криму.

Раніше "Телеграф" писав, що накопичення військ на кордоні з Україною викликало побоювання через ризик вторгнення. Називали дату – 16 лютого. Метою можуть стати найбільші міста України.