"Радіти рано": Зеленський розповів про відведення військ Росії від кордонів України

Читать на русском
Автор
1012
Президент не вважає, що треба приховувати правду
Президент не вважає, що треба приховувати правду. Фото скриншот Youtube

За словами політика, поки що розвідка фіксує лише невеликі ротації армії РФ

Російські військовослужбовці продовжують дислокуватися у небезпечній близькості до українського кордону. Це фіксується українською розвідкою, хоча в Міноборони Росії і запевняли, що відведення військ уже почалося.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у прямому ефірі телеканалу "Україна 24" увечері 16 лютого.

Перебуваючи в одній з військових частин Маріуполя, президент відповів на кілька питань журналістів, у т.ч. на ті, що стосуються російської армії на кордоні.

"Радіти рано, відбувається те, про що й раніше повідомляла наша розвідка, — зазначив Зеленський. — Поки бачимо скупчення військ, а констатувати відведення будемо тоді, коли це станеться".

Також президент сказав, що присутність російських військовослужбовців моніториться не лише з боку країни-агресора, а й на кордоні з Білоруссю, а також на лінії розмежування на Донбасі.

"Ситуація контролюється нашими військовослужбовцями, ми не бачимо зараз змін", — резюмував Зеленський, зазначивши, що кількість військ та техніки РФ є сталою вже кілька тижнів.

При цьому політик підкреслив, що панікувати не потрібно, ЗСУ готові дати відсіч будь-якої миті, та й дипломатія дає свої плоди.

Додамо, що поряд із новинами про ймовірне повернення російських військ углиб країни на місця постійної дислокації з’являються повідомлення і про нові армійські табори поряд з Україною. Як писав "Телеграф", один із таких був помічений на супутникових знімках біля села Весела Лопань.

Також ми писали про те, як оцінюють ситуацію щодо можливого вторгнення Росії в Україну в Сполучених Штатах. На думку держсекретаря Ентоні Блінкена, говорити про стовідсоткове зниження градуса напруги поки що рано.