Зеленський у Мюнхені відповів Путіну щодо повернення Криму та Донбасу

Читать на русском
Автор
5232
Президент України Володимир Зеленський Новина оновлена 20 лютого 2022, 08:46
Президент України Володимир Зеленський. Фото https://www.youtube.com/

Ключовою темою для обговорення лідерів понад 30 країн світу стала ситуація навколо України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що повертатиме Крим та Донбас лише мирним шляхом. Так він відповів на побоювання Путіна, що Київ, якщо вступить до НАТО, може вдатися до атаки на півострів.

Про це чинний гарант заявив під час Мюнхенської конференції з безпеки у суботу, 19 лютого.

"Ми захищатимемо нашу землю, за підтримки партнерів або без неї. Крим та окуповані райони Донбасу обов'язково повернуться в Україну. І це станеться виключно мирним шляхом. Нам кажуть двері відчинені (для вступу до НАТО — ред. редакцією), але поки що сторонніх не пускають. Ми готові до переговорів у будь-якій точці світу. Світ в Україні потрібний світові – у міжнародно визнаних кордонах.", — наголосив глава української держави.

Нагадаємо, що раніше бойовики організували евакуацію жителів ОРДЛО до Російської Федерації, попередньо виступивши із заявою, що український президент Володимир Зеленський нібито готує наказ про наступ української армії на тимчасово окуповані території.

У відповідь на це міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що у ЗСУ не планували наступу на Донбас, а Київ й надалі планує продовжувати дипломатичні спроби врегулювати ситуацію на тимчасово окупованих територіях. Вказану інформацію також підтвердив і глава МЗС Дмитро Кулеба.