Ватажки "ДНР" та "ЛНР" виступили із резонансною заявою щодо війни та Росії

Читать на русском
Автор
10516
Мешканцям Донецька підготували місця на Ростовщині Новина оновлена 18 лютого 2022, 18:09
Мешканцям Донецька підготували місця на Ростовщині. Фото ukrinform.ua

Вони закликали мирних жителів залишити свої будинки

Фейк дійшов до крайності — бойовики "ДНР" хочуть евакуювати з окупованої території дітей, жінок та людей похилого віку, прикриваючись заявами про нібито підготовку до взяття Донбасу. Вони заявляють, що президент України Володимир Зеленський планує віддати наказ про перехід у наступ.

У Ростовській області вже готові приймати виїжджаючих, а на пунктах пропуску все організовано заздалегідь, заявив ватажок бойовиків на Донеччині Денис Пушилін. Виїзд організований централізовано, і з керівництвом РФ вже є домовленості як про розміщення, так і про забезпечення всім необхідним.

Озброєні загони бойовиків тим часом готові до атак, а мирні жителі нібито можуть постраждати.

Пізніше із подібною заявою виступив і "Глава ЛНР" Леонід Пасічник, який закликав мирних жителів виїхати на територію РФ; при цьому він звернувся до чоловіків із закликом "взяти до рук зброю".

Інформація про готовність Збройних сил України до наступу на Донбасі раніше звучала і в ефірі російського телебачення. Зазначимо, що вона є хибною. Це також підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков у Верховній Раді 18 лютого. Він заявив, що повернення Донбасу та Криму піде політичним та дипломатичним шляхом. Міністр також закликав співгромадян на Донеччині не боятися.

Про брехливість заяв бойовиків написав і голова українського МЗС Дмитро Кулеба.

При цьому бойовики напередодні розпочали масові обстріли позицій українських військових та цивільного населення. Постраждали дитячий садок, ліцей, один із снарядів упав біля автобусної зупинки та поранив жінку.

Раніше "Телеграф" також писав, що на заході попереджають про можливі провокації з боку бойовиків, у тому числі із застосуванням хімікатів.