На це немає жодних людських причин: Зеленський відреагував на розстріли мирних українців

Читать на русском
Автор
1619
Володимир Зеленський закликає і далі єднатися
Володимир Зеленський закликає і далі єднатися. Фото Офіс президента

Позиція політика незмінна — перемога буде за Україною

Президент України Володимир Зеленський звернувся вранці 2 березня до українців, захоплюючись національним духом та критикуючи дії російської армії. Найбільше обурення у очільника держави викликають постійни обстріли мирного населення з боку російських загарбників.

Відео звернення опубліковане в офіційному Telegram-каналі президента.

За словами Зеленського, така поведінка немає жодних пояснень.

"Минулого вечора і цієї ночі вони продовжували бити по наших містах. Бомби. Ракети. Артилерія. Кулемети. По мирним людям. Знову. По житловим кварталам. Знову. Маріуполь, Харків, Київ, Житомир та інші міста і селища України. Це не може пояснюватись жодною людською причиною. Жодною божою причиною", — підкреслив президент.

Також величезне невдоволення Зеленський висловив щодо обстрілів Бабиного Яру, де в часи Голокосту були вбиті тисячі представників єврейського народу. Він нагадав українцям, що росія неодноразово займалася тим, аби "розчистити історію".

"У часи радянської влади там на кістках побудували телецентр. А ще спортивний комплекс. Господарські споруди. Зробили там парк. Щоб затерти справжню історію Бабиного Яру. Але за що його бомбили?.. Це вже за межею людяності", — переконаний політик.

На його думку, кожен ракетний удар по цьому місцю зайвий раз доводить, що український Київ є абсолютно чужим для росіян.

"Вони нічого не знають про нашу столицю. Про нашу історію. Але у них є наказ – стерти нашу історію. Стерти нашу країну. Стерти нас усіх", — підсумовуючи, сказав Зеленський.

Нагадаємо, що напередодні, розмовляючи із представниками іноземної преси, президент України заявив, що у гіпотетичному випадку програшу України всі путінські військові опиняться на кордонах із країнами НАТО.

Також він підкреслив, що єдиною умовою для повноцінних переговорів із рф наразі є припинення вогню з боку російських загарбників. Зеленському дуже важливо, аби від обстрілів припинуло гинути мирне українське населення.