У Раді призупинено роботу фракції ОПЗЖ: деталі

Читать на русском
Автор
1032
Тепер "ОПЗЖ" тимчасово не має можливості приймати важливі рішення на рівні держави
Тепер "ОПЗЖ" тимчасово не має можливості приймати важливі рішення на рівні держави

Декілька депутатів вийшли з фракції

У четвер, 14 квітня, на 50-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, робота парламентської фракції "Опозиційна платформа — за життя" у Верховній Раді України була призупинена.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Також він додав, що кілька депутатів самостійно залишили лави фракції "ОПЗЖ". Йдеться про Дмитра Ісаєнка, 15 номером у списку партії, та Анатолія Бурмича, 20 номером у тому ж переліку. Обидва, до речі, стосуються скандального позову в КСУ щодо необхідності скасувати покарання за брехню в електронних деклараціях.

"Повний розвал фракції "ОПЗЖ". Рабинович перестав бути її співголовою. Депутатів ще двоє — Бурмич та Ісаєнко — вийшли. Загалом, друзі, там не те, що щури біжать, а всі… — зазначив Гончаренко, записавши коротке відео. — Цей корабель пішов слідом за російським військовим кораблем, крейсером "Москва". Туди ж пішов і цей гнилий човен під назвою "ОПЗЖ". Туди їй і дорога".

Інформацію про тимчасову заборону на роботу нардепів із "ОПЗЖ" підтвердила і народна обраниця від партії "Голос" Кіра Рудик.

Нагадаємо, що сама партія "Опозиційна платформа" призупинила свою роботу ще наприкінці березня. Повідомлення про це було розміщено її екс-співголовою Вадимом Рабіновичем.

Через кілька тижнів після цього іншого очільника "ОПЗЖ", політика-втікача Віктора Медведчука було затримано під час спеціальної операції СБУ.