Ще одна європейська країна визнала дії росії в Україні геноцидом

Читать на русском
Автор
8448
Бомбардування житлових будинків та вбивства мирних жителів підтверджують правдивість твердження про геноцид
Бомбардування житлових будинків та вбивства мирних жителів підтверджують правдивість твердження про геноцид. Фото telegraf.com.ua

Світ не залишає Україну віч-на-віч з росією

У четвер, 2 червня, ірландські політики під час засідання Сенату підтримали резолюцію, якою визнали повномасштабну війну рф проти України актом геноциду. У документі наголошується на засудженні кремлівської агресії та необхідності притягнення всіх причетних до відповідальності.

Про це стало відомо з публікації сенатора Марка Дейлі у Twitter, передає "Телеграф".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Політик наголосив, що в Сенаті Ірландії усвідомлюють всю серйозність ситуації, а тому засудили війну, яку розпочав Кремль, і назвали вторгнення росії в Україну незаконним. Також було ухвалено рішення прирівняти нинішні події до геноциду українського народу, адже цьому є багато документальних доказів.

Крім цього в документах, уривки з яких опубліковані Марком Дейлі, наголошується на необхідності притягти до відповідальності "політичне керівництво росії". По суті ірландці офіційно назвали представників Кремля військовими злочинцями.

Додамо, що Ірландія стала вже сьомою державою, яка визнала війну в Україні актом геноциду.

Нагадаємо, що вперше російську агресію геноцидом назвав президент Володимир Зеленський – ще 10 березня. Це сталося після авіаційного удару по пологовому будинку в Маріуполі. Вже після цього стало відомо, що саме через геноцид проти українців офіційний Київ подасть проти росії позов до Гааги.

Першою іноземною державою, яка офіційно заявила про геноцид українців, стали США. Цей термін пролунав від президента Джозефа Байдена. Його позицію невдовзі підтримали й політики Канади.

Офіційні ж резолюції про засудження факту геноциду українського народу були вперше прийняті урядами Естонії та Литви.