Мета – знищити народ: світові експерти підтвердили геноцид українців росією

Читать на русском
Автор
2125
Україна терпить знущання російських військових уже три місяці
Україна терпить знущання російських військових уже три місяці

Депортації, масові вбивства та постійна пропаганда показують реальні бажання Москви

Провідні вчені світу в галузі дослідження прав людини, а також історики підтверджують, що росія цілеспрямовано знищує український народ. Така поведінка є геноцидною щодо українців і порушує відповідну Конвенцію ООН.

Подробиці повідомляє CNN, передає "Телеграф".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Те, що російські солдати творять саме геноцид, має чимало документальних доказів. Сюди експерти рахують і масові розстріли людей, і постійні знущання (фізично та морально) як над мирними людьми, так і над українськими захисниками.

Крім цього на бажання росіян знищити український народ вказують постійні депортації наших людей у віддалені регіони росії і антиукраїнська риторика, що регулярно продовжується. Цікаво, що до списку людей, які схвалюють геноцид українського населення, включили не лише пропагандистів, а й представників найвищих урядових кіл рф.

Над проєктом, оформленим у вигляді юридичного звіту, працювали понад тридцять учених-правознавців, а також фахівців у галузі геноциду. Вони наголошують, що війна в Україні зараз має геноцидний характер, а тому наш народ перебуває у великій небезпеці.

За словами Азіма Ібрагіма, співробітника New Lines Institute, який працював над проєктом, докази з України вивчали люди з усього світу.

"Ми дійшли висновку, що російська федерація відповідає за порушення Конвенції про геноцид в Україні", — підкреслив учений.

Нагадаємо, що вперше термін "геноцид" у контексті повномасштабної російсько-української війни пролунав від президента Володимира Зеленського ще 10 березня. Тоді політик говорив про авіаційний удар по Маріупольському пологовому будинку. Пізніше Україна офіційно заявила, що позиватиметься до рф у Гаазькому суді — через геноцид, який влаштовують путінські солдати.

Першим іноземним лідером офіційно використав це визначення став Джозеф Байден. Однак він зробив це не відразу, а лише після звірств у Бучі, Ірпені і Гостомелі. До цього в США дій російських солдатів характеризували як військові злочини.

Слова Байдена про геноцид незабаром підтримали у канадському уряді. Першими ж країнами, які офіційно підкреслили статус того, що відбувається в Україні, стали Естонія і Латвія. Потім у гру знову включилася Канада, а кілька тижнів тому таке ж рішення ухвалила і Чехія.