У Раді озвучили ім’я першого кандидата на посаду Денісової: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
2090
Лубінця часто називають "темною конячкою" української політики
Лубінця часто називають "темною конячкою" української політики

Кандидатуру запропоновано спікером парламенту

Вівторок, 21 червня, ознаменувався висуванням першої кандидатури на посаду Уповноваженого ВРУ з прав людини замість нещодавно звільненої Людмили Денісової. З ініціативи голови парламенту Руслана Стефанчука цією людиною став нардеп із депутатської групи "За майбутнє" Дмитро Лубінець.

Про це політик розповів на особистій сторінці Facebook-сторінці. Ця пропозиція спікера Верховної Ради стала першою з моменту відправлення попереднього омбудсмена у відставку.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Як зазначив Стефанчук, раніше Лубінець очолював парламентський комітет, який відповідає за питання про права людини, деокупацію та реінтеграцію тимчасово окупованих територій. Тому нібито досвіду та особистих якостей запропонованому на посаду кандидату має вистачити для повноцінного та відповідального виконання поставлених завдань.

Зазначимо, що 41-річний Дмитро Лубінець має юридичну освіту та достатній досвід у політиці. Уродженець Волновахи починав "кар’єру" з депутатства у місцевій міськраді. Має дві вищі освіти – як політик-міжнародник та юрист (судово-прокурорська спеціалізація).

У Верховну Раду потрапив у 2014 році як депутат від "Блоку Петра Порошенка". 2019-го знову подав свою кандидатуру, але вже як позафракційний. Пізніше увійшов до депутатської групи "За майбутнє". До слова, Лубінець є членом Постійної делегації у ПАРЄ.

Варто зазначити, що його особистість дуже неоднозначна. Нардепа підозрювали у підкупі виборців, а також причетності до контрабанди товарів із території ОРДЛО. Його "подільником" нібито був одіозний Ілля Кива.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" ще близько двох тижнів тому писав, посилаючись на особисті джерела, що гідної заміни Денісовій українська влада не може знайти.

Також ми поспілкувалися із політтехнологом Олексієм Голобуцьким, який пояснив справжню причину звільнення Денісової з посади омбудсмена.