Близький до Банкової депутат з "групи Коломойського": нові подробиці про кандидата в омбудсмени Лубінця

Читать на русском
Автор
5592
Дмитро Лубінець може стати наступником Денисової
Дмитро Лубінець може стати наступником Денисової. Фото Колаж "Телеграфу"

"Телеграф" розібрався, у яких колах обертається кандидат на посаду омбудсмена

Спікер парламенту Руслан Стефанчук вніс до Верховної Ради кандидатуру на посаду Уповноваженого з прав людини замість звільненої Людмили Денисової. Це народний депутат від депутатської групи "За майбутнє" та голова парламентського комітету з прав людини Дмитро Лубінець, який також опікувався внутрішньо переміщеними особами.

Депутатська група "За майбутнє" в парламенті традиційно вважається орієнтованою на олігарха Ігоря Коломойського. І хоча її ще інколи називали групою Коломойського-Палиці-Авакова, більшість нардепів завжди орієнтувалась саме на ІВК.

Одна з цілей цієї групи — допомагати партії влади "Слуга народу" підтримувати необхідні законодавчі ініціативи, якщо не буде вистачати голосів. Зараз з виконанням цієї задачі також буде допомагати нова депутатська група "За відновлення України", створена з частини вже забороненої "Опозиційної платформи — За життя", про що вже писало наше видання.

За інформацією "Телеграфу", Лубінець в хорошому контакті з Офісом президента, зокрема, він в грудні був ініціатором зміни статусу телеканалу "Дом", який мав змінити свій статус на загальнонаціональний і увійти до так званого "медіа холдингу" влади.

Кандидатуру Лубінця мають розглянути в парламенті вже найближчим часом.

Раніше в медіа з’являлись прізвища кандидатів на посаду омбудсмена, зокрема, нардепів Миколи Тищенка та Мар’яни Безуглої, але, як зазначали наші співрозмовники, це було вкидом.