медведчуку в росії знову дали слово: він розповів про план щодо України

Читать на русском
Автор
7490
медведчук під час одного із судових засідань 2021 року
медведчук під час одного із судових засідань 2021 року. Фото 112ua.tv

Підтримку своїм ідеям медведчук хоче шукати в Європі та Україні, а не лише в рф

Політик віктор медведчук, якого нещодавно позбавили українського громадянства, знову активізувався на російському телебаченні. Останніми днями він дуже активний у політичному плані, знову хоче створювати проросійські проєкти в Україні.

В останньому інтерв’ю пропагандистами з RT Медведчук заявив, що має намір боротися "за іншу Україну". Свій шлях він бачить у новому політичному русі. Він покликаний "розвінчати те, що Україна монолітна у своїх поглядах та у своїй нібито підтримці Зеленського". Про конкретні плани обіцяв розповісти пізніше.

На думку медведчука, у русі можуть бути задіяні люди в росії, Україні та Європі, які не підтримують дії українського президента. Опальному політику здається, що їх мільйони. Також його заяви наповнені російською пропагандою, що це київська влада створює "анти-росію", а не повномасштабний напад на нашу країну.

Він також повторив наратив російської верхівки про війну із Заходом, а точніше за його інтереси на території України. Активність проросійського політика зросла у другій половині січня. Це може бути пов’язано як із втратою громадянства, так і депутатського мандата у Верховній Раді.

Додамо, що кум медведчука — президент Росії владимир путін — дав 5 млрд дол. на формування проросійської "п'ятої колони" в Україні. Гроші були розкрадені, а медведчук годував путі на казками, що в Україні всі тільки й чекають настання його військ та захоплення Києва. Однак дійсність виявилася жорстокою — колишні соратники відвернулися від медведчука, війська Росії були неодноразово розгромлені, а путін почав розслідування про зникнення грошей.