Мукачівський котел і батальйон Пхукет. Підбірка провалів та цитат Миколи Тищенка

Читать на русском
Автор
4226
Микола Тищенко Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:15
Микола Тищенко. Фото Колаж "Телеграфу"

Народного депутата покарали — терпець в колег урвався

Народний депутат Микола Тищенко, який махнув до Таїланду, поплатився за це виключенням з фракції та партії.

Принаймні сьогодні такими наслідками за сонячну відпустку нардепу пригрозив Арахамія. Згодом голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк сказала, що його виключили з партії. Речниця "Слуг" Палійчук заявила, що його вже звільнено з посади заступника голови фракції, а згодом позбавлять членства і там.

Він все ще лишається депутатом, позбавити мандата може голосування.

Тищенко прийшов у політику у 2019 році, промінявши роботу ресторатора та відомого ведучого на ТБ на депутатське крісло. Тищенко переміг на виборах у Верховну Раду по 219 округу Києва від партії "Слуга народу".

Згадуємо найяскравіші моменти його кар’єри:

Одіозні вчинки

Зустріч з українською діаспорою у Таїланді

Посольство України в Таїланді анонсувало зустріч Тищенка у цій країні 27 січня з українською громадою. Однак соцмережі запідозрили, що Тищенко міг там опинитись не у робочих цілях (з 23 січня за кордоном чиновники можуть їздити лише у відрядження).

А спікер Ради Руслан Стефанчук підтвердив, що не відправляв Тищенка до Таїланду.

Зазначимо, головним чином українців обурив сам факт перебування народного депутата в екзотичній країні під час широкомасштабного вторгнення.

До речі, як виявилося, у минулі роки дружина Миколи Тищенка, Алла, в інтерв’ю медіа казала, що зимівля у Таїланді, це давня "сімейна традиція".

Згадки в медіа про відпочинок Тищенка у Таїланді
"Зимівля у Таїланді, це давня “сімейна традиція”

Мукачівський котел

Тищенко на Закарпатті
У перші дні наступу російських військ Тищенка бачили поблизу угорського кордону

Микола Тищенко у перші дні наступу російських військ у лютому виїхав з родиною з Києва до Закарпаття, де пересидів до звільнення всієї Київщини від російських окупантів.

Влітку Тищенка звільнили з посади голови Закарпатської обласної організації "Слуги народу" через погану репутацію. Рішення ухвалила Олена Шуляк, його погодили з головою політради Давидом Арахамією.

"Партія має асоціюватися зі щоденною кропіткою роботою по допомозі фронту та укріпленню тилу, яку проводять тисячі членів нашої політичної команди, а не з публічними скандалами, сумнівними піар-акціями та сварками", — прокоментувала Шуляк рішення.

Скандал з бронежилетами

У червні Тищенко подарував теробороні Святошинського району непридатні до використання бронежилети. "Слідство Інфо" виявило, що бронежилети датуються 1983 роком і не мають сертифікатів якості.

Тищенко відзвітував про бронежилети, які виявилися невдалими
Скріншот допису депутата про пожертву для армії

(Допис Тищенко від 2 квітня, де він каже, що бронежилети його дружина та помічниці "буквально привезли в Україну на собі").

При "прострілюванні" пістолетом Макарова з найменшим калібром — куля пробивала пластину. Якби в такий жилет на захисникові поцілили з автомата, то це могло б закінчитися трагічно.

Робота "Велюру" у локдаун

Під час карантину у 2020 році ресторан Тищенка "Велюр" працював наперекір загальній забороні. Журналісти Бігус.Інфо зафільмували серед відвідувачів депутатів, чиновників та бізнесменів.

Тищенко був винахідливим у поясненнях та сказав, що насправді це штаб для зустрічі з помічниками для обговорення плану перетворення Києва.

Ковідна вечірка

У 2021 році Тищенко під час локдауну в Києві влаштував в готелі гучну вечірку з нагоди дня народження своєї дружини Алли Баранівської. Відео та фото одного з присутніх на святі в готелі Fairmont, що на Подолі, потрапило у мережі і за цю справу взялася поліція.

Бійка з Гео Леросом

У вересні 2021 у Верховній Раді побилися Микола Тищенко та позафракційний депутат Гео Лерос, який раніше входив до партії.

Сутичка спалахнула, коли Лерос звинуватив у провалі спецоперації щодо "вагнерівців" президента Зеленського та керівника його офісу Єрмака. Щоби припинити штовханину, спікер оголосив перерву.

Під час гімну поклав руку не туди

У квітні Тищенко під час звучання гімну України забув місце розташування серця та поклав руку праворуч.

Тищенко у Верховній Раді
Тищенко під час звучання гімну поклав руку не на серце

Роздав лимони людям, які втратили житло на Позняках

У червні 2020 року Тищенко привіз лимони постраждалим від вибуху будинку на Позняках в Києві, які залишилися без даху над головою.

Тищенко роздає лимони
Микола Тищенко роздає людям зруйнованої вибухом багатоповерхівки лимони

Згодом він пояснив, що роздавав лимони на прохання медиків.

Добірка цитат

  • У 2019 році Тищенко осоромився, пояснюючи, що таке "формула Штайнмаєра". Ні сіло ні впало він порівняв її з гумовою лялькою:

"Ви берете, наприклад, іграшку, ляльку берете, ось берете ляльку. Наприклад, надувну ляльку ви берете. Ви знаєте, як з нею впоратися? Ні! Ось ляльку ви берете. І ось, щоб знати як … Або, не знаю, машину… Чи купуєте машину. Ви знаєте, як з нею? Ось, щоб впоратися з цим завданням, вам потрібна інструкція", — заявив Тищенко.

"Українською мовою – це мітбол. Ми з вами вводимо нові тренди. Тому що ми молодь".

  • У жовтні нардеп повідомив про взяття ЗСУ Лівану замість Лиману.

"Ливан наш! Я вкотре закликаю всіх народних депутатів їздити на передову до наших воїнів, підтримувати їх не з комфортних кресел у кабінетах, а особисто".

Через декілька годин Тищенко видалив допис.

  • Привітав з Днем Чорнобильської катастрофи:

"Хочу нагадати, що 26 квітня буде свято, дуже велике, дуже важливе свято. Це трагедія, Чорнобильська катастрофа", — сказав Тищенко.

Після цього він закликав українців "привітати, подякувати, вклонитися тим людям, які багато років тому захистили нас від цієї катастрофи".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Микола Тищенко сфотографувався в центрі донорства Одеси з гігантським бинтом на місці уколу після здачі крові.