лукашенко зробив заяву щодо мобілізації у Білорусі

Читать на русском
Автор
лукашенко під час пресконференції
лукашенко під час пресконференції. Фото фото з відкритих джерел

Білоруський диктатор заявив, що Білорусь не відчуває загрози війни

Самопроголошений президент олександр лукашенко, який завтра збирається зустрітися з володимиром путіним, заявив, що в Білорусі не мають наміру оголошувати мобілізацію. За його словами, білоруси можуть жити абсолютно спокійно.

Він розповів це в інтерв’ю білоруським і закордонним ЗМІ, пише Belsat. Диктатор пояснив, що Білорусь готується до війни, але мобілізація не планується:

"Ми як працювали, так і працюємо. Наші військовослужбовці як несли свою службу, так і несуть. Мобілізацію ми ніяку не оголошували і не збираємося її проводити й оголошувати. Але до війни готуємося в плані того, щоб на нас не була скоєна агресія. От і все. Білоруси абсолютно в цьому плані можуть бути спокійними", — запевнив лукашенко.

При цьому він наголосив, що загрози війни нема, але у разі критичної ситуації в Білорусі можна провести мобілізацію. Самопроголошений президент нагадав, що білоруська армія у мирний час — 75 тис. осіб, але її, начебто, можна швидко збільшити до півмільйона.

Заклики до виїзду з Білорусі через загрозу мобілізації лукашенко назвав інформаційною кампанією. Але, на його думку, цей "гвалт" скоро припиниться.

Нагадаємо, що Франція закликала своїх громадян негайно залишити білорусь на фоні можливо загострення війни росії проти України. Так само уряд США попросив своїх громадян покинути росію.

Додамо, що 26 січня ПАРЄ проголосувала за трибунал над російським диктатором володимиром путіним та самопроголошеним президентом Білорусі олександром лукашенком у Гаазі, після чого "бацька" знизив войовничість своїх заяв на адресу Києва та Брюсселя.