США вже підготували проєкт резолюції щодо перемоги України: про що в ньому йдеться

Читать на русском
Автор
1081
Урочисте представлення проєкту резолюції
Урочисте представлення проєкту резолюції. Фото Facebook

Союзники продовжують підтримувати перемогу України як вихід до кордонів 1991 року

Гарантії для жертв війни, репарації від росії та допомога у відновленні України. Про все це йдеться у двопартійному проєкті резолюції Палати представників — нижньої палати Конгресу США "Щодо позиції Палати представників стосовно умов перемоги України".

Деталі розповіла українська посол у США Оксана Маркарова. У проєкті резолюції першим пунктом закріплено, що політика Сполучених Штатів охоплює українську перемогу та відновленню територій у кордонах 1991 року.

Окрім цього в проєкті прописано, що довгострокова політика США полягає в забезпеченні миру після перемоги через інтеграцію України в НАТО та інші інституції. Серед пропонованих гарантій для України окрім репарацій та відновлення, також є настання відповідальності за збройне вторгнення в Україну для російського керівництва.

Раніше "Телеграф" розповідав про триваючу військову підтримку України з боку США. Другий за місяць пакет допомоги затягнув на 325 млн доларів. У ньому багато з того, що Україні необхідно як для контрнаступу, так і для продовження оборони. Союзники та партнери України, зокрема, з Великої сімки продовжують не тільки допомагати військово, а й тиснути економічно. Розглядається можливість заборони частини експорту у рф.