Голова впливової партії Нідерландів відмовилась прийти на промову Зеленського: в чому причина

Читать на русском
Автор
7681
Каролін ван дер Плас
Каролін ван дер Плас

В Нідерландах цей день — особливий

Президент Володимир Зеленський має виступити в парламенті Нідерландів ввечері 4 травня. За повідомленнями ЗМІ, він вже перебуває в країні. Підтвердила плани українського лідера і одна з нідерландських політикинь, щоправда, у незвичній формі.

Лідерка партії BoerBurgerBeweging (BBB) Каролін ван дер Плас відмовилась бути присутньою на виступі Зеленського у парламенті. Все через дату — 4 травня в Нідерландах згадують загиблих у Другій світовій війні.

Вона написала, що саме зараз це недоречний візит. Також заявила, що це один день на рік, коли згадують жертв війни.

Каролін ван дер Плас відмовилась зустрічатися з Зеленським
Каролін ван дер Плас повідомила своє рішення офіційно

В коментарях дехто погодився з жінкою, однак багато коментаторів не зрозуміли її позицію. Їй нагадали, що в Україні війна і виїзди за кордон лідерів плануються по-іншому. А дехто зазначив, що саме 4 травня актуально проводити таку зустріч.

Реакція на Каролін ван дер Плас
Реакція на Каролін ван дер Плас

BoerBurgerBeweging — аграрна партія, але дуже впливова. ВВВ виграла вибори у провінціях Нідерландів 2023 року, перемігши у народному голосуванні та здобувши найбільшу кількість місць у всіх дванадцяти провінціях. Її засновниця Каролін ван дер Плас в минулому — сільськогосподарська журналістка. Партія "вистрілила" на виборах несподівано для всіх, і загалом може отримати найбільше місць у Сенаті.

Раніше "Телеграф" розповідав про візит Зеленського до Фінляндії. Спеціально для нашого ЗМІ аналітик дав оцінку меті цього візиту. Вважається, що він пов'язаний із НАТО.