В Україні змінилися ціни на сало: скільки зараз коштує популярний продукт

Читать на русском
Автор
7539
Сало навіть під час війни користується популярністю
Сало навіть під час війни користується популярністю. Фото agronews.ua

Ціни на домашнє сало вперше з літа почали знижуватись

В Україні до зими почали знижуватися ціни на м’ясну продукцію. До списку продуктів, які стали доступнішими для українців, увійшло й улюблене багатьма сало. Середня ціна за його кілограм станом на 1 грудня становила 189 гривень, що на десятку менше, ніж у жовтні.

Різницю у вартості сала відзначили аналітики порталу "Мінфін". Зазначимо, що протягом листопада середня ціна на цей продукт знизилася майже на 13 гривень — із 254,93 до 242,65 гривень.

Найчастіше споживачам надають вибір із двох видів подібної продукції — домашнього та солоного сала. На ранок 1 грудня середня ціна домашнього сала становила 189 гривень, що на десять гривень дешевше, ніж у жовтні. Солоне в середньому коштує дорожче на пів сотні, проте його вартість коливається від магазину до магазину.

Ціни на сало в Україні 1.12.2022
Середні ціни на сало в Україні

Зазначимо, раніше ціни на сало лише регулярно зростали: на домашнє — із липня, на солоне — з травня. Зараз динаміка вартості приємно дивує.

Динаміка цін на сало |
Різниця у цінах на сало

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки в середньому по Україні зараз просять за гречку та яйця. Як відомо, ці товари також мають особливу популярність серед наших співвітчизників.

Також ми писали про зміни в ціні на деякі види фруктів, серед яких різні цитрусові.