Показники лічильників за світло треба передавати не всім: для кого зроблено виняток

Читати російською
Автор

Деякі споживачі можуть не переживати через передачу показників лічильників

Жителям України навіть під час воєнного стану необхідно вчасно знімати та передавати показники лічильників електрики. Втім, деякі з них можуть зробити це автоматично.

Як пояснили в YASNO, йдеться про двозонні лічильники, які можуть не лише самі передавати показники, а й дозволять суттєво заощадити на платіжках.

Як відомо, подібні пристрої можуть враховувати споживання електрики вночі (з 23:00 до 7:00), коли його вартість знижується на 50%. Якщо скористатися спеціальними розумними розетками, можна запускати потужні пристрої, на зразок бойлера або пральної машини, в цей проміжок часу.

При цьому при встановленні лічильників оператор системи розподілу може підключити його до автоматичної системи комерційного обліку електрики (АСКОЕ) і цим позбавити споживача необхідності передавати показники вручну.

Підключення до АСКОЕ відбувається для всіх мешканців будинку одночасно. Якщо ж до цієї системи будинок не підключений, то власникам доведеться передавати показники самостійно у перші три дні нового місяця або за два дні до закінчення поточного.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які бувають лічильники на електроенергію та як правильно знімати свідчення з кожного з них.