Набагато краще за холодець: рецепт заливної риби з креветками і перепелиними яйцями

Читать на русском
Автор
Заливна риба виходить дуже смачною Новина оновлена 30 грудня 2021, 07:57
Заливна риба виходить дуже смачною. Фото livejournal.com

Головна перевага цієї альтернативи холодцю у тому, що на його приготування не потрібно витрачати весь день

М’ясні страви на новорічному столі – це невід’ємна частина свята. Можна приготувати звичайний холодець, який так люблять гості, або здивувати всіх тортом "Наполеон з м’ясом". А якщо хочеться рибних страв, то пропонуємо рецепт легкої, охолодної та смачної риби, яка точно прикрасить будь-яке свято.

Рецептом заливної риби, яка дуже нагадує холодець, поділилися у Instagram-блозі vkusno.recept.

Як приготувати заливну рибу замість звичайного холодця

Інгредієнти

  • Риба (голова, хвіст, стейки або суповий набір) – 600 гр
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль — на смак
  • Желатин — 1 ст.л
  • Вода — 500 мл

Для прикрас

  • Креветки — 150 гр.
  • Перепелині яйця — 4 шт.
  • Зелений горошок — 2 ст.л

Приготування

  1. Рибу помити, очистити скласти в каструлю разом з овочами (цибуля, морква) і поставити на вогонь. Як почне закипати, вбивати вогонь на мінімум, щоб бульйон кипів на маленькому вогні. Якщо вируватиме, то прозорим заливне не вийде.
  2. У процесі приготування не забувайте знімати піну. Варити рибу потрібно близько 50 хвилин.
  3. Коли риба зварилася, дістаємо її з бульйону, повністю відокремлюємо від кісток і ріжемо невеликими шматочками.
  4. Бульйон необхідно процідити через марлю, а коли він охолоне додати швидкодіючий желатин, розмішати і трохи підігріти.
  5. Рибу скласти у форму, прикрасивши попередньо відвареними креветками, перепелиними яйцями та зеленим горошком, потім залити бульйоном та відправити у холодильник на кілька годин.

Раніше "Телеграф" повідомляв, скільки і як зберігати новорічні страви, щоби не отруїтися.