Як зварити холодець прозорий, як сльоза: 3 головних лайфхаки

Читать на русском
Автор
6694
Холодець за цим рецептом виходить ідеальним. Фото: Кулінарна майстерня "У Марини" Новина оновлена 29 грудня 2021, 07:29
Холодець за цим рецептом виходить ідеальним. Фото: Кулінарна майстерня "У Марини". Фото youtube.com

Для того, щоб холодець вийшов прозорим, дуже важливо не допускати бурхливого кипіння бульйону.

До Нового року залишилися лічені дні, і, звичайно, багато господинь уже заготовили в холодильнику відмінний шматок м’яса для приготування головної новорічної страви — холодця. Ми вже розповідали вам, як приготувати холодець за класичним рецептом, а також ділилися секретами приготування холодця, який не потрібно варити 5 годин.

Сьогодні ж ми розповімо про основні правила при варінні холодця, завдяки яким він вийде ідеально прозорим. Секретами приготування цієї страви поділилася кухар 4-го розряду Наталія Гофман, повідомляє tutknow.ru.

Як приготувати прозорий холодець: головні поради

Порада № 1. Зливайте першу воду після закипання м’яса. Це забезпечить прозорість холодця та зменшить кількість калорій готової страви.

Порада №2. Після першого бульйону м’ясо промивайте під проточною водою, щоб прибрати прилиплий згорнутий білок.

Порада №3. Не допускайте інтенсивного буріння та кипіння м’яса, саме тоді ваш холодець вийде ідеально прозорим.

Рецепт прозорого холодця на Новий рік

Інгредієнти:

  • Півень — 1 шт.
  • Свиняче копито — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Чорний мелений перець — щіпка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Запашний перець горошком — 4-5 шт.
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Сіль — 1,5 ч.л або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вимитий і очищений півень наріжте шматочками. Щоб холодець вийшов менш жирним, з півня можна зняти шкірку. Копито добре помийте під проточною водою.
  2. Моркву, часник та цибулю добре очистіть і помийте.
  3. Копито та шматки м’яса покладіть у каструлю, залийте все це водою і поставте на плиту. Варіть на великому вогні. Доведіть до кипіння та варіть протягом 10 хвилин, періодично знімаючи пінку.
  4. Злийте воду і добре промийте м’ясо. Це необхідно, щоб отримати прозорий холодець.
  5. У чисту каструлю складіть м’ясо та овочі, залийте водою.
  6. Знову доведіть до кипіння, та знизивши температуру варіть під кришкою 5 годин. Після цього посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Продовжуйте варити ще 1-2 години.
  7. Знімайте сіру пінку з холодця.
  8. Зварене м’ясо відокремте від кістки, розберіть його по волокнах або наріжте. Розкладіть його по судочках, в яких готуватимете холодець.
  9. Холодець залийте бульйоном через дрібне сито і поставте в холодильник. Через 5-6 годин він буде готовим.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт салату "Розкішний", який замінить звичний "Олів’є" на новорічному столі. Також радимо спробувати приготувати незвичайний салат "Новорічна ніч".