"Оселедець під шубою": найсмачніший рецепт на Новий рік

Читать на русском
Автор
1063
Торт із "Оселедця під шубою"
Торт із "Оселедця під шубою". Фото youtube.com

Звичний для багатьох салат перестане бути банальним, якщо його подати оригінальним способом

Новорічний стіл складно уявити без салату "Олів’є", приготовленого за класичним рецептом, а також — без "Оселедця під шубою", який можна подати у вигляді ролів або незвичайної закуски. Також цю страву можна приготувати у вигляді торта.

Рецептом торта-салату на своєму YouTube-каналі поділилася кулінарний блогер Наталія Пархоменко.

Інгредієнти:

  • 350 г слабосоленого оселедця;
  • 3 шт. вареної картоплі;
  • 2 шт. вареної моркви;
  • 4 зварених круто яйця;
  • зелена цибуля;
  • сіль за смаком;
  • майонез.

Буряковий мус:

  • 500 г. вже підготовленого відвареного буряка;
  • 100 г. майонезу;
  • 200 г сметани;
  • 1 ч. л. звичайної гострої гірчиці;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 25 г. желатину;
  • 125 мл. холодної звичайної води.

Для прикрас:

  • свіжий кріп;
  • свіжа журавлина.

Приготування:

  1. Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
  2. Філе оселедця нарізаємо на невеликі шматочки.
  3. Оселедець і цибулю перекладаємо в тарілку і добре перемішуємо.
  4. Моркву, картоплю та яйця натираємо на великій тертці і всі інгредієнти трохи підсолюємо.
  5. У кожну частину додаємо невелику кількість майонезу та перемішуємо.
  6. Обмотуємо харчовою плівкою кондитерське кільце діаметром 18 см і встановлюємо на тарілку.
  7. Першим шаром викладаємо картоплю, другий – оселедець із цибулею, третій – морква, четвертий – яйця.
  8. Відправляємо салат у холодильник мінімум на 40 хвилин.
  9. Для приготування мусу спочатку заливаємо желатин теплою водою, добре перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин, щоб желатин добре набух.
  10. Очищені відварені буряки нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в глибоку миску, додаємо сіль, сметану, майонез, гостру гірчицю і перебиваємо занурювальним блендером в однорідну масу.
  11. Розтоплений на паровій бані желатин додаємо у бурякову масу та перебиваємо занурювальним блендером.
  12. Дістаємо салат із холодильника і прибираємо кондитерське кільце.
  13. Кондитерське кільце виставляємо на діаметр 22 см і надягаємо на салат, також встановлюємо бордюрну стрічку.
  14. Частину бурякового мусу перекладаємо в одноразовий кондитерський мішок і з його допомогою відсаджуємо по діаметру кільця навколо салату. І прибираємо все у холодильник на 15 хвилин.
  15. Дістаємо салат з холодильника і зверху відсаджуємо мус, що залишився. Щоб мус поступово розподілився, необхідно трохи постукати по тарілці.
  16. Відправляємо торт-салат у холодильник щонайменше на 8 годин.
  17. Після закінчення часу дістаємо салат із холодильника, акуратно знімаємо кондитерське кільце та бордюрну стрічку.
  18. Прикрашаємо гілочками кропу та ягодами журавлини.

Відеорецепт:

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати салат "Полярний експрес".