Гарячий обід на швидку руку: як приготувати ароматний суп із сиром та грінками

Читать на русском
Автор

Якщо ви думаєте, що приготувати на обід або вечерю, зверніть увагу на рецепт сирного супу

Якщо вам вже набридли ситні салати з майонезом та новорічні закуски, то настав час для легкого обіду. Наприклад, можна приготувати легкий ароматний сирний суп із куркою та грінками.

Рецептом на своєму YouTube-каналі поділилася кулінарний блогер Наталія Пархоменко.

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе;
  • 2,5 літра холодної води;
  • 400 г картоплі;
  • 250 г моркви;
  • 150 г ріпчастої цибулі;
  • 180 г м’якого плавленого сиру;
  • 25 г вершкового масла;
  • 3 листки лаврового листа;
  • сіль, перець чорний мелений за смаком;
  • 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха;
  • свіжу петрушку для подачі.

Грінки:

  • 1 багет;
  • рослинна олія;
  • приправа "Італійські трави" на смак;
  • часник за смаком.

Приготування:

  1. Куряче філе промиваємо під холодною водою, відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання додаємо сіль та лавровий лист і варимо 20-30 хвилин.
  2. Вершкове масло відправляємо на розігріту сковорідку і після того, як воно розтане, відправляємо на сковорідку дрібно нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору.
  3. У бульйон відправляємо нарізану невеликими кубиками картоплю. З моменту закипання проварюємо 10 хвилин.
  4. З бульйону дістаємо куряче філе та нарізаємо на середні кубики.
  5. Відправляємо в бульйон піджарку, куряче філе та м’який вершковий сир.
  6. Додаємо за смаком мускатний горіх, сіль та перець, добре перемішуємо, проварюємо кілька хвилин та знімаємо з вогню.
  7. Багет нарізаємо на шматочки товщиною близько 1,5 см, викладаємо на лист, змащуємо соняшниковою олією, посипаємо приправами і відправляємо на розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Готові грінки натираємо часником і подаємо до супу.

Відеорецепт:

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ідеальні синнабони.