Соковитий стейк, який можна легко приготувати вдома: рецепт від судді "МастерШефа" (відео)

Читати російською
Автор

Правильно підібраний рецепт дозволить зробити соковитий та ароматний стейк на звичайній домашній кухні

Американці вважають стейк національною стравою і, як правило, використовують яловичину з огляду на її "мармуровість". Стейк зі свинини люблять багато гурманів, особливо європейські кухарі.

Яким повинен бути справжній стейк, а також, як правильно його готувати вдома, розповів суддя кулінарного проєкту "МастерШеф", український шеф-кухар Володимир Ярославський.

"Головний секрет — правильне м’ясо! Стейк сухої чи вологої витримки і від спеціальної породи худоби таке м’ясо називають мармуровим", — зазначає кулінар.

Головне, що треба пам’ятати:

  • товщина стейку має бути 2.5-3.5 см;
  • м’ясо необхідно дістати з холодильника щонайменше за годину до смаження;
  • ідеальний ступінь прожарювання – залежить від вашого смаку;
  • щоб готове м’ясо не було сухим – солити стейк слід під час другого смаження;
  • правильний стейк не "тече" на тарілці.

Як приготувати стейк вдома: рецепт

  1. Смажимо на звичайній сковороді, добре розігрітій олії.
  2. Після цього перекладаємо м’ясо в тепле місце. Можна взяти дерев’яну дошку із фольгою на 10-15 хвилин. За цей час температура вирівнюється і соки рівномірно просочують стейк.
  3. Розігріваємо сковороду та кладемо м’ясо. Додаємо ароматні трави, часник та вершкове масло. Щедро солимо і перчимо, доводимо стейк до рум’яної, гарної, ароматної скоринки.
  4. Готуємо соус. Забираємо зайвий жир зі сковороди після першого обсмажування, додаємо червоне сухе вино, випарюємо його, солимо, перчимо і додаємо вершкове масло.

Зазначимо, що звичайні домашні котлетки можуть "притупити" потребу у м’ясі не гірше за найкращий стейк у світі. Раніше ми розповідали про те, чому хліб, цибулю та яйця не можна додавати в процесі приготування котлет. А ось цукор у рецепті котлет дуже навіть вітається.