Краще будь-якого компоту: легкий рецепт "Мохіто" на зиму

Читать на русском
Автор
13151
Мохіто – вдала альтернатива традиційному компоту
Мохіто – вдала альтернатива традиційному компоту. Фото static.1000.menu

Приготувати коктейль "Мохіто" вдома зможе навіть кулінар-початківець

Якщо ви вже освоїли приготування ягідно-фруктового компоту на зиму за простим рецептом, то спробуйте заготовити на період холодів й інший напій – популярний коктейль "Мохіто". Він припаде до смаку всій родині, при цьому складники напою прості та доступні кожному.

Як передає "Телеграф", рецептом напою "Мохіто" на зиму поділилася в своєму Youtube фудблогерка Лілія Цвіт. За її словами, найбільш пасує до цього коктейлю аґрус, але можна спробувати смаки з іншими фруктами та ягодами.

Інгредієнти на 1 банку 3 л:

  • аґрус — 300 г (0,5 л банка)
  • цукор — 140 г
  • ванільний цукор — 16 г
  • лимон — 2 скибки
  • м'ята — 2-3 гілки

Спосіб приготування:

  1. У трилітрову банку насипати 300 грамів добре промитого аґрусу. Додати дві скибки лимона, 2-3 гілочки м’яти та залити все кип’ятком. Накрити кришкою та залишити на 5 хвилин.
  2. Потім воду з банки злити в каструлю. Додати цукор, ванільний цукор. Перемішати, щоби цукор розчинився, і поставити закип’ятити.
  3. Далі гарячий відвар налити в банку. Накрити кришкою та закрутити. Перевернути кришкою вниз та закутати до застигання приблизно на дві доби.

"Мохіто" в домашніх умовах готовий! При вживанні напій можна охолодити і змішати з газованою водою.

Раніше "Телеграф" ділився простим рецептом приготування смачного хлібного квасу. А ще ми розповідали, як зварити джем із полуниці з мінімумом цукру – цей корисний смаколик має навчитися готувати кожен.