"Пальчики оближеш": найкращий рецепт консервованих помідорів шматочками

Читать на русском
Автор
27125
Мариновані помідори на зиму шматочками Новина оновлена 23 червня 2022, 09:33
Мариновані помідори на зиму шматочками

Дуже простий рецепт смачного частування на зиму

Рецептів консервованих помідорів існує безліч, але кожна сім’я має свої улюблені рецепти. Томати можна замаринувати разом із капустою або приготувати спеціальний рецепт маринаду, від якого помідори стають незвичайними на смак.

Рецепт, яким поділилися в блозі про консервацію zakatki_na_zimy, має назву "Пальчики оближеш", і це цілком заслужено. Пропонуємо приготувати вам мариновані помідори шматочками, які цієї зими точно порадують домочадців та друзів за святковим столом.

Інгредієнти (на 1 літрову банку):

  • Помідори — 650-750 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Гвоздика — 1-3 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Олія — 1 ст. л.

Для розсолу (на 1 л води):

  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль — 1 ст. л.

Приготування:

  1. Цибулю нарізаємо кільцями, укладаємо на дно стерилізованої банки разом із засолювальним збором.
  2. Заливаємо олію.
  3. Помідори перебираємо, миємо. Нарізаємо шматочками. Викладаємо у банки.
  4. Готуємо гарячий розсіл. Заливаємо банки розсолом по плечики. Стерилізуємо 15 хвилин.

Раніше Телеграф пояснював, як засолити помідори, щоб вони не тріскалися.