Як приготувати плов, щоб він був розсипчастим і не злипався: корисні хитрощі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ці правила має знати кожна господиня.
Крім гречки, про секрети приготування якої ми писали раніше, однією з найулюбленіших каш багатьох українців є рис, а особливо плов, який з нього готують. Однак часто рисова каша часто розварюється і виходить склеєною, через що не виходить приготувати смачний та розсипчастий плов. Уникнути такого провалу допоможуть чотири хитрощі.
Що саме потрібно робити з рисом, щоб приготувати розсипчастий плов, пише belnovosti. Ці неочевидні хитрощі допоможуть вам приготувати ідеальну страву.
Хитрощі приготування розсипчастого плову
Перед приготуванням замочуйте рис, таким чином можна видалити крохмаль, який і склеює зерна. У нагрітій до 60 градусів воді замочіть рис на 12-20 хвилин. Не забудьте посолити воду.
Не вливайте воду відразу — спочатку відправте рис на сковорідку, перемішайте його з м’ясом і овочами, зачекайте хвилину, і лише після додавайте воду.
Не додавайте холодну воду – краще додавати рідину, доведену до кипіння.
Правильні пропорції — не варто забувати, що не всі сорти рису підпорядковуються "правилу" 1 до 2. Іноді співвідношення потрібно міняти: наприклад, на кілограм довгозернистого рису потрібно 1,5, а не два, а на кілограм бурого сорту — 3 літри води.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати гречану кашу, щоб вона вийшла розсипчастою.