Будете вминати за обидві щоки: рецепт дуже смачного і простого у приготуванні паштету з курячої печінки

Читати російською
Автор

Ваша сім’я оцінить цей смачний натуральний продукт

Паштет — знахідка для тих, хто не хоче витрачати зайвий час на приготування перекусу. Адже потрібно просто дістати його з холодильника, змастити паштетом тост і насолоджуватися смаком. Чудово підійде ця страва і на сніданок. Готується паштет досить легко.

Якщо йдеться про домашній паштет, то це не тільки смачно, а й корисно, адже ви можете ручатися за інгредієнти усередині. Рецептом смачного паштету з курячої печінки поділилася шеф-кухарка Валентина Саєнко у Instagram. За її словами, ця печінкова намазка сподобається навіть тим, хто не любить печінку.

Як приготувати печінковий паштет

Складові:

  • Куряча печінка – 400 г
  • Морква – 1 шт. невелика
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Біле сухе вино – 100 г
  • Вершки жирні – 50 г
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Моркву дрібно нарізаємо і починаємо смажити на середньому вогні. Поки вона смажиться – підготуємо решту інгредієнтів.
  2. Цибулю чистимо і ріжемо більшими шматочками. Будь-якими, це все перебиватиметься блендером. Закидаємо в моркву та смажимо разом, але вже на повільному вогні. Цибуля не повинна стати золотистою. Смажимо пару хвилин (до прозорості цибулі) та додаємо печінку й часник. Її слід зачистити від жовчі.
  3. Смажимо далі, але недовго. Додаємо олію, вино, випаровуємо алкоголь. Це триватиме ще 15 хвилин. Далі знімаємо з вогню, перебиваємо блендером.
  4. Виливаємо знову на сковороду, додаємо вершки, даємо закипіти, постійно помішуючи. Солимо, перчимо.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом хліба без борошна та дріжджів, а також ми писали про секрети приготування сиру "Філадельфія" в домашніх умовах.