Для любителів гостренького: рецепт пікантного соусу, який не поступається васабі

Читать на русском
Автор
570
Приправа з хрону — рецепт
Приправа з хрону — рецепт. Фото prostoway

Приправа, яка відмінно поєднується з м’ясними та овочевими стравами

Будь-яку страву можна вдосконалити за допомогою смачного соусу. І при цьому необов’язково купувати магазинний варіант, адже набагато смачнішим і кориснішим буде, якщо ви приготуєте його самостійно. Наприклад, домашній майонез нічим не поступається до смаку магазинному. А сьогодні ми хочемо поділитися рецептом гострого соусу, який стане чудовою заміною васабі.

Щоб приготувати цю пікантну приправу, вам буде потрібно хрін. З цього овоча виходять чудові приправи, які можна додавати її в супи, м’ясні та овочеві страви, пише prostoway.

Гострий соус із хрону: рецепт

Інгредієнти:

  • коріння хрону – 75 г;
  • листя хрону – 75 г;
  • холодну кип’ячену воду – 100 мл;
  • сіль — ¼ ч.л.;
  • цукор – 1,5 ч.л.;
  • лимонний сік – 15мл.

Спосіб приготувати:

  1. Помийте коріння та стебла хрону. Пропустіть їх через м’ясорубку або подрібніть у блендері.
  2. Після цього в масу додайте 100 мл води, сіль і цукор. У ролі консерванту виступає лимонний сік, який також потрібно влити. Ретельно перемішайте усю масу. За потреби можна досолити.
  3. Готовий продукт розкладіть у чисті банки, закрийте кришками та поставте в холодильник. Стерилізувати нічого не треба.

Раніше Телеграф ділився рецептом дивовижного соусу до м’яса з яблук, який дуже просто готується. А також ми писали, як приготувати шикарний і пишний хліб не гірше, ніж у розкрученій пекарні. Шеф-кухар розповів усі секрети приготування.