Простий рецепт квашеного буряка: такі закрутки робили наші бабусі (відео)

Читати російською
Автор

У квашеному вигляді буряк можна додавати до борщу

До сезону холодів можна смачно заквасити не тільки капусту, а корисний і доступний коренеплід – буряк. Квашений овоч використовується і як окрема закуска, і служить інгредієнтом для інших страв, у тому числі, борщу. Приготувати квашений буряк дуже легко.

Буряк у квашеному вигляді заготовляли ще наші бабусі, не використовуючи зайвих спецій та продуктів. Простий рецепт квашеного буряка на зиму публікує кулінарний блог "Домашні рецепти від Natalia Sus" у Youtube.

Складові:

  • Буряк
  • Вода
  • Лавровий лист
  • Перець
  • Часник
  • Житній хліб
  • Цукор

Спосіб приготування:

  1. Буряк порізати на шматочки, можна ще дрібніше, ніж у відео. Тоді кваситиметься швидше.
  2. Залити водою кімнатної температури, а не кип’яченою. Вода повинна повністю покрити шматки буряків, але небагато місця у банці має залишитися для бродіння. За бажанням можна додати лавровий лист, чорний перець, часник.
  3. Накривати банку не потрібно, можна лише прикрити марлею (від пилу). Поставити в тепле місце бродити, наприклад, можна розмістити буряк поруч із плитою або радіатором. Приблизно через добу ви побачите ознаки бродіння, отже процес пішов у правильному напрямку. Якщо бачите масу, схожу на плісняву, не лякайтеся, просто зніміть ложкою, і нехай бродить далі.
  4. Залишити киснути на 5 днів. За цей час треба регулярно видаляти з поверхні води спочатку піну, а потім цвіль. Для прискорення процесу бродіння можна залити буряки теплою водою, додати два-три зубчики часнику і шматок житнього хліба або ложку цукру.
  5. Готовий квашений буряк набуває блідого кольору і стає м’яким. Розсіл стає кисло-солодким на смак. Зберігати квашені буряки потрібно в холодильнику або іншому прохолодному місці, накривши кришкою.

Раніше "Телеграф" розповідав чудовий рецепт заправки для борщу на зиму.