Найдешевший десерт із варення: як легко приготувати домашній мармелад

Читать на русском
Автор
511
Із залишків варення ви можете приготувати чудовий десерт
Із залишків варення ви можете приготувати чудовий десерт. Фото lifehacker.ru

Такий мармелад виходить набагато смачнішим за покупний, а приготувати його можна в мікрохвильовій печі

Якщо у вас є залишки варення і ви не знаєте що з нього приготувати — ми вам допоможемо. Завжди можна зробити пиріг. Варіантів безліч — це і насипний пиріг, і тарт, і смачний бісквітний рулет. Але спробуйте приготувати із залишків варення мармелад. Інгредієнтів для цього потрібно мінімум, як і часу, адже готується цей мармелад у мікрохвильовій печі, проте смакуватиме він як дорослим, так і дітям.

Автор рецепту зазначає, що обрати для мармеладу можна будь-яке варення, головне щоб воно було улюбленим. Експериментуйте та насолоджуйтесь результатом, адже порційні мармеладки можна не лише їсти у родинному колі, а й презентувати друзям.

Складові

  • Цукор – 400 г
  • Желатин – 30 г
  • Улюблене варення – половина склянки
  • Лимонна кислота – половина чайної ложки
  • Кип’ячена вода – 250 мл

Спосіб приготування

  1. Желатин залийте кип’яченою водою і залиште доти, доки він повністю не розчиниться.
  2. Улюблене варення пропустіть через сито або збийте блендером, додайте лимонної кислоти. Маса повинна вийти рідкуватою.
  3. Перелийте масу в ємність з бортиками і відправте в мікрохвильову піч на півтори хвилини.
  4. Додайте в нагріте варення желатин, добре перемішайте та відправте ще на півтори хвилини в мікрохвильову піч. Повторіть цю дію ще один раз.
  5. Підготуйте форму, застелену пергаментом або харчовою плівкою, вилийте в неї готову масу, дайте охолонути і заберіть в холодне місце на три години.
  6. Готовий мармелад наріжте шматочками та посипте за бажанням цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачне варення із мандаринів, а також чарівний джем із гарбуза. Їх також можна використовувати як смачну основу для мармеладу.