Лінива лазанья на швидку руку: простий рецепт страви, з якою не потрібно возитися

Читать на русском
Автор
21504
Лінива лазанья з лаваша — простий рецепт
Лінива лазанья з лаваша — простий рецепт. Фото povar

Лазанья за цим рецептом виходить дуже ніжною, а начинка — соковитою

Приготувати справжню італійську лазанью в кілька процесів вдається не кожному. Ці шари, соуси бешамель і болоньєзе… Все це забирає час. Втім, і відмовлятися від страви зовсім не варто.

Для самих лінивих пропонуємо простий рецепт лазаньї нашвидкуруч. Готується страва зі звичайного лаваша, який продається в будь-якому магазині, пише vazhnoznat. Також розповімо про легкий спосіб приготування соусів. Простіше простого!

Як приготувати лазанью із лаваша з фаршем

Інгредієнти:

  • 3 листи лаваша
  • 150 г сиру
  • 300 г м’ясного фаршу
  • 250 г томатів у власному соку або 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • сіль, перець за смаком

Бешамель:

  • 2 ст. л. борошна
  • 1 л молока
  • 50 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю

Приготування:

  1. Обсмажуємо фарш у казані або сковороді з олією. Розбиваємо його на грудочки і смажимо, постійно помішуючи. Додаємо сіль і чорний мелений перець.
  2. До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю і моркву, натерту на великій тертці. Перемішуємо і обсмажуємо ще кілька хвилин. Додаємо томати у власному соку або томатну пасту. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушимо на помірному вогні 30 хвилин.
  3. Готуємо бешамель. На суху сковороду висипаємо 2 столові ложки борошна. Постійно помішуючи, обсмажуємо його (воно має стати злегка бежевим та з легким горіховим запахом). У підсмажене борошно додаємо трохи молока і розмішуємо, щоб не було грудочок. Всипаємо сіль, цукор і чорний перець.
  4. Доливаємо молоко, що залишилося, і знову ставимо на вогонь. Додаємо вершкове масло. При постійному помішуванні доводимо суміш до кипіння. Коли масло розчиниться і соус стане густим і з пухирцями, знімаємо з вогню.
  5. Збираємо лазанью. На деко викладаємо нарізані листи лаваша. Змащуємо м’ясним та молочним соусом. Останній лаваш змащуємо соусом бешамель, а зверху посипаємо натертим сиром. Відправляємо лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом запеченої картоплі з печерицями, м’ясом і сиром. Всього за 30 хвилин ви отримаєте красиву і смачну вечерю.