Рецепт напрочуд смачного закусочного пирога з шести інгредієнтів: ідеально підійде на сніданок (відео)

Читати російською
Автор

Начинку до закусочного пирога можна варіювати на ваш смак

Якщо вам набрид омлет на сніданок, хоча і його можна приготувати шикарно, спробуйте варіант іншої страви — закусочний пиріг з листкового тіста. Виходить хрустким та апетитним. Інгредієнти в начинці, включаючи ковбасу й сир, зроблять ваш сніданок ситним і смачним.

Простий рецепт закусочного пирога із шести інгредієнтів опублікував фудблог kelbas_v в Інстаграм. Бонус цієї кулінарної ідеї в тому, що продукти для начинки можна підібрати на ваш смак. Або щоразу вигадувати новий смак.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 100 мл молока
  • Зелена цибуля
  • 50-70 г шинки/ковбаси
  • 50-70 г твердого сиру
  • 500 г бездріжжового листкового тіста

Спосіб приготування:

  1. Розморожуємо тісто. Увечері покладіть його на верхню полицю холодильника і на ранок матимете тісто в ідеальному стані.
  2. Готуємо начинку. Збиваємо яйця, додаємо молоко, нарізані шинку і зелену цибулю, перемішуємо, виливаємо на розігріту і змащену олією сковороду, даємо 1 хвилину "схопитися" і починаємо перемішувати лопаткою 2-3 хвилини, роблячи таку собі яєчну кашу. Знімаємо сковороду з вогню і даємо масі трохи охолонути.
  3. Збираємо пиріг. Тісто трохи розкочуємо в прямокутник і перекладаємо на лист, застелений змащеною олією пергаментом. На середину викладаємо яєчну суміш, посипаємо її тертим сиром, робимо надрізи на тесті й складаємо кіску (показано на відео). Покладіть обрізки тіста зверху.
  4. Змащуємо пиріг збитим яйцем, присипаємо кунжутом, печемо 20-25 хвилин при 200 градусах. Ставте обов’язково у розігріту духовку.

Раніше "Телеграф" розповідав, що на сніданок можна подати ліниві вареники. Їхній солодко-вершковий смак вразить будь-кого.