Бабусин рецепт солодощів з дитинства: як приготувати ароматні шоколадні трюфелі

Читати російською
Автор

Ці найніжніші кремові цукерки викликають захоплення

Ці ласощі можна приготувати до гарячого напою, на свято або як подарунок близькій людині. Шоколадні трюфелі готуються досить швидко, а зберігаються у холодильнику кілька днів.

Такі шоколадні цукерки можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу, зефіру. А обваляти не тільки в какао, а й у горіховій крихті, мигдальній, кокосовій або шоколадній стружці. Бабусиним рецептом поділилися на сайті "Затишок".

Як приготувати шоколадні трюфелі

Інгредієнти:

  • масло вершкове — 120 г
  • борошно — 80-100 г
  • цукор — 100 г
  • какао — 30 г

Приготування:

  1. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді до легкого золотистого кольору.
  2. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді і додаємо цукор, перемішуємо.
  3. Прогріваємо на невеликому вогні масу та знімаємо з плити.
  4. Всипаємо борошно та какао, вимішуємо до однорідності.
  5. Формуємо цукерки будь-якої форми, як більше подобається, та охолоджуємо 1 годину в холодильнику.
  6. Потім обвалюємо в какао і можна ласувати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати знаменитий львівський сирник. Представляємо варіант старовинного рецепта десерту, серед інгредієнтів якого є варена картопля.