Бюджетний рецепт: локшина з двох інгредієнтів, що втричі смачніша за магазинну

Читать на русском
Автор
558
Локшину нескладно приготувати вдома
Локшину нескладно приготувати вдома. Фото Popular Science

Готується дуже просто

Такий поширений продукт, як локшина, використовується у багатьох гарячих стравах та супах, наприклад, без неї не обходиться добра половина азійських страв. До того ж, замість купувати в магазині, її можна приготувати самотужки.

ProstoWay розповідає чудовий перевірений рецепт домашньої локшини. Вона виходить не лише бюджетна та швидка у приготуванні, а й втричі смачніша за покупну.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт
  • Борошно – 400-450 г
  • Сіль за смаком

Рецепт покроково:

  1. Яйця збити виделкою з дрібкою солі — до однорідності.
  2. Борошно просіяти в глибоку чашку та зробити в ньому заглиблення. Влити яєчну суміш, лопаткою добре все перемішати.
  3. Викласти тісто на стіл і добре вимішувати впродовж 15-20 хвилин. На виході воно повинне вийти однорідним, рівномірним та щільним і не липнути до рук.
  4. Накриваємо тісто рушником або пакетом. Залишаємо на столі хвилин на 10.
  5. Далі — розкочування тіста. Відрізаємо його невеликими порціями і розкочуємо в тонкий пласт приблизно 2 міліметри завтовшки. Кожен пласт щедро припилюємо борошном.
  6. Коли всі пласти будуть готові, можна нарізати їх на смужки. Кожна повинна бути приблизно 1 см завтовшки.

Така локшина швидко вариться, буквально 2-3 хвилини. Тому якщо ви варите суп, то додавати її варто наприкінці, щоб вона не розварилася занадто.