Краще та дешевше ресторанної: як приготувати пасту карбонара вдома
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Власноруч приготовлена страва вийде не гірше за ресторанну
Карбонара — одна з основних італійських паст. У перекладі з італійської сarbone — це деревне вугілля. За однією з версій, свою назву паста карбонара отримала через чорні "точки" меленого перцю, що нагадують вугільний пил. Іншою – карбонара була традиційною їжею вугільників.
Варіацій цієї страви багато. Але сьогодні разом із UaPortal приготуємо класичну версію карбонари – саме таку роблять в італійських ресторанах.
Як приготувати пасту карбонара
Інгредієнти:
- 400 гр. спагеті;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 200 гр. нарізаного тонкими смужками бекону;
- 1 зубчик дрібно нарізаного часнику;
- 4 яєчні жовтки;
- 50 гр. тертого сиру (найкраще – пармезан);
- 50 мл молока;
- сіль та перець на свій смак.
Спосіб приготування:
- Відваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці. Воду для спагеті посоліть.
- Розігрійте сковороду, налийте трохи олії та посмажте на ній бекон протягом 2 хвилин. Додати часник, посмажте ще хвилину.
- Змішайте жовтки, 3/4 сиру та молоко, посоліть, додайте спеції, перемішайте.
- З готових спагеті злийте воду, але залиште одну чашку рідини.
- Спагеті викладіть на сковороду в бекон, додайте яєчну суміш і перемішайте. Якщо соус густий — додайте води з-під макаронів.
- Посипте сиром та подавайте страву.
До речі, одна хитрість допоможе скоріше відварити спагеті. Так ви можете приготувати їх за хвилину.