Як злити воду з макаронів і не забруднити друшляк: одна хитрість позбавить вас зайвого миття посуду

Читать на русском
Автор
5572
Злити макарони без зайвого посуду легко
Злити макарони без зайвого посуду легко. Фото jisty.com.ua

Цей лайфхак точно спростить вам життя

Приготування макаронів справа ніби не хитра: закип’ятив воду, кинув, зварив. Але коли вариш улюблені спагетті, виникає невелика проблема, яка щоразу виводить багатьох із себе. Наприкінці варіння макаронів обов’язково потрібно зливати воду в раковину.

Зазвичай беруть друшляк, перевертають каструлю та швидко зливають через нього. На плиті – каструля, у раковині – брудний друшляк, знову мити купу посуду. Як змити макарони без зайвого брудного посуду, розкажемо разом із Ukr.Media.

Як змити воду з макаронами без дуршлагу

Допоможе нам у цьому зубочистка. Спробуйте акуратно затиснути її між каструлею та закритою кришкою – саме такого отвору вистачить, щоб злити воду. Рідина зливається повільніше, але спагеті не проходять через дірку і не опиняються у раковині. У вас — мінус один брудний посуд.

До речі, спагеті вбирають смак та запах води, в якій варяться. Тому краще для пасти вибирайте фільтровану або бутильовану воду. Під час варіння не закривайте кришку кришкою – це дозволить пасті не злипатися. А щоб макарони не злиплися після варіння, не промивайте їх водою з-під крана – така різка зміна температур погіршує смак.

Якщо ж ви пересолили макарони, то не засмучуйтесь – їх ще можна врятувати. Один простий лайфхак – і на столі смачні спагеті.