Торт без духовки за 20 хвилин: смачний десерт із печива і сметани

Читать на русском
Автор

Ви будете вражені тим, як це просто

Торт без випічки – чудовий спосіб приготувати смачний десерт, не маючи ані спеціальних навичок, ані духовки. Якщо ви вже пробували робити шоколадний пиріг в мікрохвильовці, додайте у свою кулінарну скарбничку ще один рецепт – торт без духовки із печива зі сметанним кремом та вишневою начинкою.

Він дуже просто готується, зате стане в пригоді, коли треба швидко приготувати щось до чаю. Рецептом поділилась кулінарна блогерка yammi.lera.

Інгредієнти:

  • пісочне печиво (200 г)
  • вишня або інші ягоди (300 г)
  • цукор (20 г)
  • лимонний сік (1 ст.л.)
  • крохмаль кукурудзяний (15 г).

Для крему:

  • яйця (2 шт.)
  • цукор (100 г)
  • сіль (щіпка)
  • сметана (400 г)
  • крохмаль кукурудзяний (30 г)
  • вершкове масло (75 г).

Спосіб приготування:

  1. Спершу готуємо начинку. Ягоди розморожуємо та перекладаємо у сотейник. Додаємо цукор, лимонний сік та крохмаль. Варимо до загусання, на слабкому вогні, постійно помішуючи. Охолоджуємо.
  2. Для сметанного крему беремо, цукор, сіль, кукурудзяний крохмаль, кладемо в невелику каструльку і перемішуємо. Додаємо сметану. Каструльку з майбутнім кремом ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо до загусання. Знімаємо з плити, додаємо вершкове масло, перемішуємо і охолоджуємо.
  3. На дно форми в один шар викладаємо печиво, зверху викладаємо сметанний крем та ягідну начинку. Повторюємо кілька разів.

Торт готовий. Найкраще поставити його в холодильник, щоб схопився, та, якщо є обмеження по часу, цей етап можна скоротити до 20 хвилин. Цей десерт такий же простий, як ніжний мус зі звичайної ряжанки.