Похрустимо по-єврейськи: на курячі шкварки за цим рецептом збіжаться навіть сусіди

Читати російською
Автор

Що може бути краще за хрустких шкварок?

Єврейська кухня за великим рахунком починається зі шкварок. Це не тільки найвідоміша найпростіша закуска, а й незамінний інгредієнт та прикраса безлічі страв – від солоних закусок до солодкої випічки.

Для приготування хрустких ароматних курячих шкварок за рецептом Shuba потрібна охолоджена домашня курка. Вона повинна бути свіжою, з чистою пружною шкірою жовтого або жовтуватого кольору і таким же жиром, з характерним курячим запахом. Для страви не обов’язково брати цілу курку — шкуру та жир можна збирати поступово та зберігати у морозильній камері до приготування.

Як приготувати курячі шкварки

Інгредієнти на 4 порції:

  • куряча шкіра — 300 г;
  • курячий жир — 200 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Зріжте шкіру та жир з курятини, промийте та обсушіть паперовим рушником. Дрібно наріжте та посоліть шматки до смаку. Нарізати свіжий курячий жир і шкіру буде зручніше, якщо їх трохи підморозити в морозилці.
  2. Розігрійте суху сковороду, покладіть у неї жир і шкіру та витоплюйте на тихому вогні.
  3. Очистьте цибулю і дрібно наріжте. Коли шкварки будуть майже готові, додайте цибулю і смажте, доки вона не зарум’яниться.
  4. З готових шкварок обережно злийте жир через сито у чисту банку. Закрийте банку щільно кришкою. Зберігати їх можна у холодильнику до місяця.

Сухі шкварки можна просто їсти, посипати ними салати, пасту та готувати страви. Якщо зі шкварок не зливати весь жир, то вийде смачна намазка на улюблені грінки.