Ця пишність зведе з розуму: неймовірні оладки на кефірі

Читати російською
Автор

Класичний рецепт кефірних оладок

Ми розповідали, як готувати смачні м’ясні оладки. Але звичайні пишні оладки на кефірі — це класика, база, фундамент. Їх можна їсти з солоними допами замість хліба, або ж смакувати, вмочаючи у згущене молоко. Варіантів — безліч.

Кефір повинен бути кімнатної температури — це найголовніша умова. Також оладки важливо правильно посмажити. Рецептом поділились на ТСН.

Інгредієнти:

  • кефір — 250 мл,
  • одне яйце,
  • цукор — 1 ст. л з гіркою,
  • ванільний цукор — одна третя ч. л,
  • сода — 1/3 ч. л,
  • борошно — приблизно 230 г,
  • сіль — дрібка,
  • олія для смаження.

Спосіб приготування оладок:

  1. У миску для тіста розбиваємо яйце, додаємо звичайний та ванільний цукор. Туди ж вливаємо кефір кімнатної температури. Все перемішуємо.
  2. Поступово, вимішуючи, додаємо просіяне борошно. Воно повинне сповзати з ложки, але не бути надто густим.
  3. В самому кінці до тіста додаємо 1/3 чайної ложки соди, не гасячи її. Ретельно перемішуємо. Готове тісто повинне постояти хвилин 15. Більше його не перемішуємо.
  4. У сковороді розігріваємо до гарячої олію, викладаємо тісто ложкою.
  5. Оладки смажимо з обох боків до рум'яності.

Важливо, щоб вогонь при смаженні був середнім, а олія гарячою, щоб оладки починали смажитись одразу після того, як ви виклали порцію тіста на сковороду. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки.