Всього 5 хвилин та 2 яйця — і смачне печиво готове: неймовірний рецепт

Читати російською
Автор

Ідеально до чаю чи кави

Ми розповідали, як готувати смачні дріжджові рогалики. Наступний рецепт печива ще простіший.

Це елементарне пісочне печиво готується дуже швидко і з найпростіших продуктів. Спробуйте — і про магазинні солодощі не згадаєте.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цукор – 120 г
  • Вершкове масло – 135 г
  • Білий йогурт – 100 г
  • Яйця — 2 шт
  • Сіль — дрібка
  • Родзинки, горіхи — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Вінчиком змішуємо яйця, дрібку солі, ванільний цукор та цукор. Додаємо до них розтоплене вершкове масло та йогурт.
  2. Частинами просіюємо у тісто вершкове масло разом з розпушувачем. Замішуємо еластичне тісто. На цьому етапі вмикаємо духовку на 180 градусів.
  3. Додаємо родзинки та подрібнені горішки. Вмішуємо. Розкочуємо тісто пластом товщиною приблизно в сантиметр.
  4. Вирубаємо печиво склянкою або спеціальною вирубкою. Робимо так, поки не закінчиться тісто — замішуємо, розкатуємо, вирубаємо.
  5. Вирізане печиво викладаємо на деко, застелене пергаментом. Готуємо орієнтовно 20-25 хвилин.

Таке печиво ідеально підійде як швидкий варіант солодощів до чаю. Також ми розповідали, як готувати солодощі на майонезі.