Ніколи не викидайте хліб: дуже смачна копійчана запіканка з черствого батона

Читати російською
Автор

Гарний варіант обіду або вечері

Ми розповідали, як приготувати закусочний хлібний торт. Тепер ділимось способом використання черствого хліба.

Рецептом запіканки поділились на порталі Shuba. 12-15 шматочків підсушеного хліба достатньо, щоб приготувати швидку запіканку для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Черствий хліб — 500 кг
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Сметана — 100 г
  • Шинка — 50 г
  • Помідори — 1 шт.
  • Перець болгарський червоний — 0.5 шт.
  • Сир гауда — 80 г
  • Прованські трави — 1 ч. л.
  • Сіль, паприка, перець — до смаку
  • Печериці — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Хліб нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо на олії. Вмикаємо духовку — вона повинна розігрітись до 180 градусів.
  2. Збиваємо 2 яйця з 2 столовими ложками сметани. Додаємо спеції — прованські трави, сіль і перець, солодку паприку.
  3. Викладаємо хліб у форму для запіканки. Викладаємо на нього улюблені інгредієнти, наприклад, шинку, гриби, перець і помідори, і навіть можна додати запечену курку з вчорашнього обіду (за бажанням).
  4. Поливаємо все збитими яйцями, посипаємо тертим сиром. Випікаємо страву близько 20 хвилин у розігрітій духовці.

Тепер ви знаєте, що не обов’язково викидати хліб, який підсох. Також ми розповідали, чим замінити майонез у стравах.