Геть із страви: чим можна замінити борошно в омлеті

Читать на русском
Автор
Поради, з якими снідати ще смачніше
Поради, з якими снідати ще смачніше. Фото 1000.menu

Робіть так — і ваш омлет буде ідеальним

Омлет – одна з найпопулярніших страв для сніданку чи легкого обіду. Традиційний рецепт омлету включає яйця, молоко та борошно. Саме борошно надає омлету більш щільну та стійку консистенцію, робить його більш пухким та м’яким.

Досвідчені кулінари часто замість борошна додають інші інгредієнти для досягнення бажаної консистенції та смаку. Разом із "Главредом" розповімо, додати в омлет замість борошна та здивувати близьких смаком страви.

Чим замінити борошно в омлеті

Борошно у блюді можна замінити будь-яким твердим сиром. Він надає страві неперевершеного смаку і особливої текстури. Просто наріжте сир на невеликі шматочки або натріть на тертці та додайте до яєчної маси. Приготуйте омлет на сковороді, як завжди, і насолоджуйтесь смачним сирним омлетом.

Сметана також відмінно замінює борошно — саме з цим продуктом ви отримаєте ніжніший і смачніший омлет. Її можна використовувати у різних пропорціях залежно від вашого смаку та бажаної текстури. Якщо ви любите кремовий омлет, можна додати більше сметани.

Замість борошна ви також можете додати в омлет кубики або крихти хліба – це надасть омлету іншого вигляду та текстури. Просто наріжте хліб на кубики або подрібніть його на крихти та додайте до змішаної маси з|із| яйцями та іншими інгредієнтами. А якщо ви хочете, щоб хліб був хрумким, то його потрібно спершу обсмажити, а вже потім вилити на сковороду змішану масу з яйцями.

Щоб смак страви був неперевершеним, в омлет можна додати різноманітну свіжу зелень (кріп, петрушку, базилік, шпинат). Також господині часто додають в омлет помідори, бекон, ковбасу чи шинку. Смак виходить просто фантастичним!

Щоб вранці здивувати близьких, додайте рибу чи горілку в омлет. Так ваша родина ще точно не снідала!