З двох інгредієнтів: найпростіші домашні солодощі врятують від спеки
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ідеальний десерт для спекотного літа
Ми розповідали, як готувати веганське морозиво — сорбет з бананів та полуниці. Тепер ділимось рецептом бананового морозива з вершками.
Для морозива можна використовувати лише банани, всі інші інгредієнти – вершки, пудра і лимонний сік – за бажання. Вершки нададуть більшої ніжності. А лимон – не дасть масі потемнішати. Єдина умова – банани мають бути дуже стиглими, навіть трохи перезрілими. Саме такі нададуть десерту пломбірного смаку. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 400 г бананів
- 100 мл вершків (10-20%)
- столова ложка цукрової пудри
- столова ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
- Банани порізати часточками, покласти в морозилку на 3–4 год. до повного замерзання. Перекласти в чашу блендера. Ретельно подрібнити.
- Спочатку банани перетворяться на крихти, а далі — на гладкий однорідний крем. Додати вершки, цукрову пудру, лимонний сік. Ще раз збити.
- Перекласти масу в ємність і поставити в морозилку на 2–3 год. За цей час дістати пару разів з морозилки і ретельно перемішати, аби не утворювалися кришталики льоду.
Цей момент перемішування в процесі застигання — ключовий. Якщо проігнорувати його, морозиво замерзне цільним шматком криги. Також ми розповідали, як приготувати вдома смачний ягідний мармелад.